Linkovi

Huntswille: Grada sa razvijenom sofisticiranom tehnologijom - 2003-10-23


Grad Huntswille u saveznoj američkoj državi Alabama, ima reputaciju naprednog grada sa razvijenom sofisticiranom tehnologijom. Tehnologija je procvjetala pedesetih godina prošlog vijeka kada je grad postao poznat pod imenom Raketni grad.To je navelo grupu njemačkih aeronautičkih znanstvenika da se ovdje presele. Međutim, to nije sve jer, u ovom američkom gradu je smještena i ispostava NATO saveza.

Radi se o agenciji NATO saveza podi menom Agencija za ograničeni zračni odbrambeni sistem NAME-ADSMA. Amerikanci i saveznički vojnici su započeli rad u ovoj agenciji tokom Hladnog rata,u vrijeme postojanja Berlinskog zida, kada je u jeku bila i trka u nuklearnom naoružanju.Thomas Gericke je brigadni general u njemačkim zračnim snagama.

Ovo je dobro mjesto jer se radi o gradu gdje su se proizvodile rakete, koji ima sve što vam treba, sve informacije koje su vam potrebne, osoblje, inženjere.

Zračni odbrambeni sistem Patriot je stvoren u Huntsville-u. O dopuni ovog odbrambenog sistema Thomas Gericke kaže:

Agencija se bavi razvojem novog sistema oružja - riječ je o sistemu MEADS, ograničenoj zračnoj obrani, koja je nastavak sistema Patriot.

Ova međunarodna agencija se nada da će se novi sistem dovršiti do 2010 godine.

XS
SM
MD
LG