Linkovi

Paddy Ashdown u Mostaru - 2003-10-16


Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, lord Paddy Ashdown izjavio je pored ostalog tokom današnje posjete Mostaru kako ga ne brine mogućnost da se BiH vrati u etnički konflikt, nego da je zabrinut zbog ekonomije. Zbog toga lord Ashdown smatra kako je velika šansa Bosne i Hercegovine u poljoprivredi. Inače, visoki predstavnik danas je u Mostaru razgovarao i sa mladima tog grada, pohvalivši njihov multietnički rad.

Visoki predstavnik međunarodne zajednce u BiH, Paddy Ashdown posjetio je jedno poljoprivredno dobro u mostarskoj opštini Jugoistok, kako bi posvetio veću pažnju poljoprivredi. Izjavio je kako se u BiH najviše boji zbog njene ekonomije u budućnosti.

«Ne brine me da ćemo se vratiti u etnički konflikt, ali me brine da nećemo veoma brzo početi sa rastom ekonomije u ovoj zemlji. Pred nama je kriza, ali dozvolite mi da naglasim, ta kriza se može izbjeći, ako biznis i industrija u ovoj zemlji krenu brže.»

Upravo zato je lord Ashdown rekao kako je jedno od područja sa najvećim potencijalom za razvoj poljoprivreda, čijim razvojem bi se doseglo i do najmanjeg sela u BiH.

Visoki predstavnik je posjetio i mostarsku multietničku mrežu omladinskih nevladinih organizacija, pod nazivom «Centar», te Omladinski kulturni centar «Abrašević».

Izjavio je kako je riječ o nečemu najsvjetlijem što je vidio u Mostaru, a to je energija koju mladi posvećuju u stvaranju multietničkog društva. Lord Ashdown je pozvao vlasti da pomognu mladima u ispunjavanju njihovih potencijala.

XS
SM
MD
LG