Linkovi

Usljenici iz BiH u Americi - 2003-10-16


Na ovoj stranici ćete uvijek naći imena onih sa kojima ćemo razgovarati, i možete ih pitati sve što vas zanima o njima i životu u Americi.

Pitanja šaljite e-mailom, a mi ćemo ih direktno prenijeti gostima.

Gosti rubrike: Useljenici iz BiH u Americi

Oktobar 22 - 2003

Ali Lejlić, predsjednik Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike Kongres Bošnjaka baštini najstarije udruženje muslimana iz BiH, koji su u Ameriku počeli dolaziti početkom 1900-tih, a prvu organizaciju su osnovali 1906.godine, tako da će uskoro obilježiti 100-tu godišnjicu. Ali Lejlić, koji će biti naš i vaš gost trenutno radi doktorat na temu Bošnjaka, na MTI Univerzitetu u Cambridgeu.

Oktobar 29 - 2003.

Mirsad Čaušević - Bosansko američka asocijacija čije je sjedište u Washingtonu, ali želi djelovati u cijeloj Americi i BiH. Rade na otvaranju punkta u Banja Luci. Mirsad Čaušević sada radi u jednoj velikoj financijskoj ustanovi u Washingtonu, a tokom rata u BiH bio je zamjenik ministra vanjskih poslova BiH.

Novembar 5 - 2003

Elvir Čamdžić - direktor Bosanskohercegovackog Centra u San Francisku. Bosanskohercegovaki Centar u San Francisku je nevladina, neprofitna organizacija cija misija je da promoviše bosanskohercegovačku kulturu i tradiciju na području sjeverne Kalifornije, da okuplja i organizuje bosanskohercegovačku dijasporu i da je direktno uključuje u procese ekonomskog i političkog razvoja Bsne i Hercegovine, da uspostavlja i koordinira poslovnu, naučnu, tehničku, obrazovnu i kulturnu saradnju izmedju privatnih i javnih organizacija u Bosni i Hercegovini i sjevernoj Kaliforniji. Bosanskohercegovaki Centar je osnovan u oktobru 1995. godine i prva je bosanskohercegovacka organizacija u sjevernoj Kaliforniji.

Vaša pitanja za goste šaljite e-mailom na našu adresu www.voanews.com/bosnian

XS
SM
MD
LG