Linkovi

Irak: Tri američka vojnika ubijna tokom posljednja 24 sata - 2003-10-13


Tri američka vojnika su ubijnei tokom posljednja 24 sata u Iraku. U najnovijem incidentu gerila je koristila bombu postavljenu uz put i vatru iz zasjede na američki vojni konvoj sjeveroistočno od Bagdada.

Ranije, danas ispaljena je granata na američke vojnike u Tikritu, rodnom gradu Sadama Huseina, kada je jedan vojnik poginuo. Još jedan američki vojnik je jučer izgubio život kada je njegovo vozilo naletilo na minu.

U izvješćima se također kaže da je jedan Iračanin ubijen i trojica ranjena u sukobu s američkim snagama u gradu Baqubah. Takođe tokom jučerašnjeg dana najmanje osam Iračana su ubijeni i više od 30 povrijeđeno u samoubilačkom bombaškom napadu u centru Bagdada.

U isto vrijeme, jedan od oficira američke vojske je izjavio da postoji jasna indikacija da je zbačeni irači lider Sadam Husein nedavno boravio u području oko svog rodnog grada Tikrita, dodavši da on još uvijek ima jak utjecaj u području sjeverno od Bagdada, gdje su mnogi američki vojnici ubijeni. On međutim nije dao detalje o tome zašto vjeruje da je Sadam nedavno broavio u tom području.

XS
SM
MD
LG