Linkovi

Kim Clijsters ostaje na vrhu liste najboljih tenisačica svijeta - 2003-10-13


Nekoliko vijesti iz tenisa. Belgijanka Kim Clijsters je ostala na vrhu rang liste najboljih tenisačica svijeta nakon što je na Lyon Grand Prix turniru u Filderstadtu u Njemačkoj pobjedila svoju zemljakinju Justin Henin-Hardenne.

Clisters je inače od drugoplasirane svjetske tenisačice Hanin-Hardenne izgubila u posljednja dva finalna susreta na Grand Slam turnirima, odnosno na ovogodišnjim Otvorenim prvenstvima Sjedinjenih Država i Francuske, ali je ovaj put pobjedila u tri uzbudjujuća seta.

Na turnirima tenisača, pobjednik Wimbledona, Roger Federer iz Švicarske pobjedio je u nedjelju španca Carlosa Moyu na C-A turniru u Beču. On je uspio za nekih sat i pol u tri seta pobjediti Moyu i tako osvojiti svoju šestu pobjedničku titulu ove godine. Po broju ovogodišnjih pobjeda Federer se sada izjednačio sa amerikancem Andyem Roddickom. Inače uz njih dvojicu za najbolje plasiranog tenisača svijeta do isteka ove godine nadmeće se još španac Juan Carlos.

U Francuskoj, na otvorenom teniskom prvenstvu u Lyonu njemac Rainer Schuettler je osvojio drugi turnir zaredom pobjedivši lokalnog favorita, francuza Arnauda Clementa. Schuettler je ranije pobjedio na ATP turniru u Tokiju.

XS
SM
MD
LG