Linkovi

Kobe Bryant danas izlazi pred sud - 2003-10-09


Kobe Bryant je danas u gradu Eagle u Koloradu gdje će se pojaviti na preliminarnom saslušanju, koje će možda odbrana zvijezde NBA lige, optuženog za silovanje, odbiti i odmah prihvatiti sudjenje u nekom kasnijem terminu.

Sam Bryant se na svaki način mora pojaviti pred sudijom zbog produženja jamstva za obranu sa slobode. Stoga se u Eagleu okupila masa reportera i televizijskih ekipa. Mjere sigurnosti su veoma jake, tako da u sudnici neće biti publike, a svi koji ulaze u zgradu suda moraju biti pregledani.

Zvjezda Lakersa se brani sa slobode uz kauciju od 25 hiljada dolara nakon što je optužen da je 30 juna seksualno napsatvovao 19-to godišnju uposlenicu hotela. Njegova otkupnina će se povećati ukoliko odbrana zatraži da se preliminarno saslušanje ne obavi.

Bryant je priznao da je imao sex sa djevojskom iz Colorada, ali da je on bio uzajaman. Slučaj je dobio bizaran obrt nakon što su dvojica ljudi optuženi za prijetnje da će ubiti djevojku koja tuži Bryanta.

Patrick Graber, body builder iz Švicarske, se izjasnio nevinim po optužbama da je kontaktirao ljude iz Bryantove sigurnosti sa ponudom da ubije mladu ženu koja ga tuži.

U Iowa-i jedan student se takodjer izjasnio da nije kriv za optužbe da je djevojci koja tvrdi da ju je Bryant seksualno zlostavljao ostavljao prijeteće poruke na telefonu.

Oko 300 novinara se nalazi u Eagleu u Koloradu, bez obzira što kamerama nije dozvoljeno prisustvo u sudnici.

XS
SM
MD
LG