Linkovi

LeBron James pokazao da se može nositi sa najboljim - 2003-10-08


LeBron James je pokazao da se može nositi sa zvjezdama profesionalne košarke. On može driblati probacujući loptu iza ledja, atraktivno zakucavati i isto tako ugrabiti odbijene lopte. U svojoj prvo exibicionoj igri, James je vodio show. Upravo onako kako je uvijek i činio. Rookie Clevlenda je igrao kao veteran kada je sinoć njegov tim pobjedio Detroit Pistons, 100-96.

Bila je to njegova prva utakmica u kojoj se susreo sa legitimnom profesionalnim timom. Nije to bila ljetna liga sa gomilom rookiea nego su pred njim bili profesionalci NBA lige, košarkaši Pistonsa, koji su u prošloj sezoni imali najbolji rezultat.

LeBron James možda neće nikada ispuniti pretjerana očekivanja koja ga prate, ali je ovaj 18-to godišnjak sinoć sa 8 poena, sedam asistencija, tri skoka i dva bloka u 26 minita igre uvjerio preko 20 hiljada posjetilaca, i više od 100 predstavnika medija i svoj novi tim Pistons da zna da igra.

Njegov osjećaj za igru je nevjerovatno dobar, kaže Richard Hamilton, dodajući da LeBron James mada tek 18 godina star već zna ovu igru. I trener Detroita, Larry Brown je uočio razliku u igri Cavalirea sa Jamesom na terenu. Ne sjećam se da su prije dobacivali loptu, kao sada sa njim, kaže Brown.

James je priznao da je bio malo nervozan prije igre i možda je to uticalo što je iz igre od 12 upućenih lopti pogodio tek 4 puta.

XS
SM
MD
LG