Linkovi

Arnold Schwarzeneger, Mister Universe, guverner - 2003-10-08


Arnold Schwarzeneger nikada do sada nije bio izabran na neku političku dužnost, ali je već bio izrazito uspješan u biznisu, bodybuilingu i filmskoj industriji. Rođen u Austriji 1947, gospodin Schwarzeneger je kao tinejdžer izrastao u bodybuildera.

U dvadestoj godini postao je najmlađi pobjednik prestižne titule bodybuildera Mister Universe. Nakon što se preselio u Sjedinjene Države 1968, dvije godine kasnije se pojavio prvi put u filmu u komediji s niskom budžetom. Pažnju na velikom ekranu je dobio tek 1977 pojavivši se u dokumentarcu o bodybuildingu pod nazivom Pumping iron. Uspjeh je doživio hit filmom Conan The Barbarian, nakon čega se pojavio u više od 30 filmova, prvenstveno kao akcioni heroj, postavši tako jedna od najpopularnijih filmskih zvijezda na svijetu.

Dugo vremena aktivist republikanske stranke, on je služio kao predsjedatelj vijeća za fizičku kondiciju američkog predsjednika i započeo vannastavni školski program za djecu koji se sada primjenjuje u 15 američkih gradova. Uprkos svojoj lojalnosti Republikanskoj partiji, Arnold Schwarzeneger je dio američke demokratske obitelji Kenedija--on se 1987 oženio tv novinarkom Mariom Schriver, nećakinjom bivšeg američkog predsjednika John F. Kenedija. Oni sada imaju četvero djece.

XS
SM
MD
LG