Linkovi

Optužbe protiv Schwarzeneggera za seksualno zlostavljanje - 2003-10-02


Filmska zvijezda Arnold Schwarzenegger koji neosporno vodi u utrci za novog guvernera Californije, iznio je svoj plan za prvih stotinu dana obavljanja dužnosti ukoliko bude izabran za guvernera savezne države Californije u istorijskim vanrednim izborima o opozivu guvernera Gray Davisa koji treba da se održe sljedeće sedmice.

Ovaj republikanski kandidat je jučer na skupu u okviru izborne kampanje rekao da će ograničiti troškove vlade, ukinuti nepopularno povećanje poreza na vozila i revidirati državni budžet.

U medjuvremenu je dnevnik Los Angeles Times izvjestio je danas da je u posljednje tri decenije šest žena optužilo gospodina Schwarzeneggera za seksualno zlostavljanje.

U izvještaju Los Angeles Timesa se kaže da je glasnogovornik kampanje gospodina Schwarzeneggera odbio ove optužbe, a gospodin Schwarzenegger se danas javno, pred kamerama ispričao svim onima koje je, kako je rekao, uvrijedio, i dodao da, ako bude izabran za guvernera, bit će šampionom ženskih prava u toj saveznoj državi.

Glasači će 7. oktobra odlučiti da li žele da gospodin Davis ostane na guvernerskoj dužnosti kao i o tome ko će preuzeti njegovo mjesto ukoliko on bude smijenjen.

XS
SM
MD
LG