Linkovi

Usljenici iz BiH u Americi - 2003-09-30


To je naziv naše nove rubrike u televizijskoj emisiji Studio Washington, koju ćemo emitirati srijedom. Razgovaraćemo sa predstavnicima udruženja, uspjelim poslovnim ljudima, naučnicima, sportašima i drugim koji su porijeklom iz BiH, a sada žive u Sjedinjenim Državama.

Na ovoj stranici ćete uvijek naći imena onih sa kojima ćemo razgovarati u naredne četiri srijede i možete ih pitati sve što vas zanima o njima i životu u Americi. Pitanja šaljite e-mailom, a mi ćemo ih direktno prenijeti gostima.

Gosti rubrike: Useljenici iz BiH u Americi

Oktobar 8 - 2003. Zoran Perković, generalni sekretar Ambasade BiH u Washingonu.

Gospodin Perković može odgovoriti na brojna pitanja iz rada Ambasade BiH u Sjedinjenim Državama, o broju useljenika iz BiH u Sjedinjenim Državama, njihovoj organiziranosti, održavanju veza sa BiH,...Putem e-maila pitajte šta vas zanima Naša adresa je: www.voanews.com/bosnian

Oktobar 15 - 2003. Mladen Marić, predsjednik Američko-bosanskohercegovačkog udruženja - Salt Lake City Edin Ćurić, podpredsjednik Američko-bosanskohercegovačkog udruženja - Salt Lake City, koji je i direktor folklornog programa.

A.BiH.A. je Ne-Profitna organizacija, čiji je cilj da se narodi sa područja Bosne i Hercegovine informišu i uključe u razna zbivanja i dogadjaje u Salt Lake Cityu, te da se odrzi kultura i tradicija iz BiH za nove generacije koje dolaze.

Oktobar 22 - 2003 Ali Lejlić, predsjednik Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike Kongres Bošnjaka baštini najstarije udruženje muslimana iz BiH, koji su u Ameriku počeli dolaziti početkom 1900-tih, a prvu organizaciju su osnovali 1906.godine, tako da će uskoro obilježiti 100-tu godišnjicu. Ali Lejlić, koji će biti naš i vaš gost trenutno radi doktorat na temu Bošnjaka, na MTI Univerzitetu u Cambridgeu.

Oktobar 29 - 2003.

Mirsad Čaušević - Bosansko američka asocijacija čije je sjedište u Washingtonu, ali želi djelovati u cijeloj Americi i BiH. Rade na otvaranju punkta u Banja Luci. Mirsad Čaušević sada radi u jednoj velikoj financijskoj ustanovi u Washingtonu, a tokom rata u BiH bio je zamjenik ministra vanjskih poslova BiH.

Vaša pitanja za goste šaljite e-mailom.

XS
SM
MD
LG