Linkovi

Otvoreno Svjetsko prvenstvo u fudbalu za žene - 2003-09-22


Uzvikujući USA, USA, jučer je oko 35 hiljada zaljubljenika fudbala, tokom meča sa ekipom Švedske, davalo podršku američkim fudbalerkama koje ove godine brane titulu šampiona. Prvih dvadeset minuta utakmice proteklo je u odmjeravanju snaga, dok je golman američke ekipe Brianna Scury zaradila i žuti karton. Američki tim je nastojao čitavo vrijeme vršiti pritisak na Šveđanke, tako da je veteranka Krisitne Lily uspjela pronaći slabu tačku odbrane u 28 minuti i postići gol. Osam minuta kasnije Cindy Parlow je primila loptu od popularne Mie Hamm i postigla drugi pogodak za Amerikanke.

Tokom drugog poluvremena, Šveđanka Victoria Svensson je uspjela zaobići američku odbranu i u 58 minuti postići gol. Nije zaostala ni Shannon Box koja je deset minuta iza toga primila loptu od Mie Hamm i zadala udarac, te je tako konačan rezultat bio 3 naprema 1 za Amerikanke. Evo šta o ovom posljednjem potezu Mia Hamm kaže njena kolegica iz tima Shannon Box.

Njene poslane lopte iz kornera su zadivljujuće. Ona loptu dodaje perfektno, takav je bio i taj njen udarac.

U subotu je Sjeverna Koreja porazila tim Nigerije 3 naprema 0, dok se u četvrtak tim Sjedinjenih Država u Philadelphiji sastaje sa timom Nigerije.

XS
SM
MD
LG