Linkovi

Penzioneri prijete štrajkom; nove količine oružja stižu s Pala - 2003-09-15


Savez Penzionera FbiH opet je danas ponovio zahtijev Vladi Federacije BiH o isplati tri zaostale plate i potrebi sistemskog rješavanja penzionerkog pitanja u FbiH. Penzioneri u ovom bh entitetu su donijeli odluku o penzionerskim preotestima, koji će se širom Federacije održati 30 septembra.

U slučaju da Vlada isplati jednu od zaostalih penzija do kraja mjeseca,odluka o protestima će se zamrznuti.

U medjuvremenu su pripadnici SFOR-a u trodnevnoj akciji obavljenoj na Palama, zaplijenili značajne količine Oružja, između ostalog, 53 automatske puške, 2 mitraljeza, 70 ručnih bombi, te izvjesnu količinu plastičnog eksploziva.

Pripadnici SFOR-a u suradnji s MUP-om Unsko-sanskog kantona danas su u centru Bihaća, blokirali restoran "Bosna" čiji je vlasnik Hamdija Abdić zvani Tigar. Komandant D-čete SFOR-a major Sabatier izjavio je da je ovakva aktivnost uslijedila nakon dojave, ali i na osnovu šestomjesečnog praćenja grupe ljudi, da u restoranu Bosna ima ilegalnog oružja.

Prema njegovim riječima, do sada je pronađeno nešto naoružanja i drugih stvari, ali se provjera nastavlja. Vlasnik restorana Abdić izjavio je da nije obaviješten o ovim radnjama, da je za blokadu saznao kod kuće i da ne posjeduje nikakvo naoružanje. Komandant SFOR-a dodao je da su i Abdićevi bliski saradnici kao i njihove kuće po

XS
SM
MD
LG