Linkovi

ONCE UPON A TIME IN MEXICO - 2003-09-02


Nakon premijere na Venecijanskom filmskom festivalu, od danas u Americi, a uskoro i u cijelom svijetu, u bioskopima je treći nastavak sage o El Mariachi-u, mitskom meksičkom junaku sa gitarom, mangupu i ljubavniku, revolverašu i zaštitniku slabih. Prva dva nastavka, El Mariachi i Desperado, uvela su Antonia Banderasa u krug svjetskih filmskih zvijezda.

BANDERAS: Bilo je to vraćanje u jedan od mojih likova, ali bilo je i vraćanje medju prijatelje. Povratak u Mexico i u ovakvu jednu priču. Vezan sam emotivno za ovaj lik. Bila je to moja prva glavna uloga u američkom filmu - i to ostaje u srcu...

BANDERAS: Film vas totalno isprazni kad ga završite. U pozorištu, što ja sad inače radim, osjećaš prisutnost publike, dijalozi su bogatiji i nekako odmah osjetiš rezultat, kaže Banderas koji je na snimanje došao u ljetnoj pauzi svog redovnog angažmana na Broadwayu.

HAYEK: Akcione scene su bile malo teške za snimanje jer ja nisam bila u najboljoj fizičkoj kondiciji, a nisam ni mogla zamisliti da će biti tako komplikovano. Bila sam potpuno slomljena. Gotovo sam iščašila kukove. Bila sam puna modrica i ogrebotina. Morala sam da visim sa prozora i imala strašne vrtoglavice čim bih pogledala nadole. Ali sad, kad vidim sve scene smontirane, presretna sam što sam ih snimila. Pokazivaću ih svojim unucima da vide kakva sam bila dok sam bila mlada.

DEPP: Mislio sam da u filmu imam sporednu ulogu, na bazi: udji i izadji. Ali, moj agent ili moja sestra, neko je vidio film i kaže da me ima u cijelom filmu. Nisam imao pojma, pogotovo nakon samo 9 dana snimanja, kaže Johny Depp, koji je, inače, od reditelja Roberta Rodriguesa tražio da doda neke scene - da bi mogao duže ostati na snimanju.

XS
SM
MD
LG