Linkovi

Iz svijeta popularne kulture - 2003-09-01


Michael Jackson se, što je rijetkost u posljednje vrijeme, ponovo pojavio u javnosti - da bi u Los Angelesu proslavio svoj 45. rodjendan. Tim povodom organizirana je njegova muzička retrospektiva, rodjendanska torta bila je ogromna, a napolju sa publikom, ostali su brojni imitatori legendarnog pjevača.

Na drugoj strani, stazama slave kreće i posljednji neproslavljeni član porodice Osbourne, 17-godišnji Jack, koji je sa britanskom stanicom Channel 4 potpisao ugovor za svoj šou, pod nazivom Union Jack, u kojem će kamera mladog Osbourna pratiti po premijerama i zabavama u Los Angelesu. No, ima i nekih pravih vijesti - jedna je da je Harrison Ford najavio još jedan nastavak čuvenih avanturističkih filmova o Indiana Jonesu. Snimanje počinje idućeg ljeta, biće - naravno - puno akcije, ali 61-godišnji glumac će, kako je rekao, lično izvoditi mnogo manje vratolomija i jurnjava - s obzirom na, kako je priznao, odredjene reumatske probleme...

Još jedan veteran potpisao je veliki ugovor - Sir Elton John zaradiće 54 miliona dolara za 300 koncerata koje će održati u Las Vegasu, u kasinu Cezareva Palača. U tom gradu, takodje po dugoročnom ugovoru, već nastupa još jedna zvijezda Celine Dion. Razlog za ove ugovore, u oba slučaja, jesu veliki dugovi čuvenih zvijezda.

Za kraj, nemojte se čuditi, najbolje plaćeni glumac u Hollywoodu je komičar Adam Sandler, koji je za brojne filmove zaradio 47 miliona dolara u jednoj godini, dok je najbolje plaćena glumica - Cameron Diaz, 40 zaradjenih miliona dolara uprkos tome što je njen najnoviji film Charlijevi andjeli - doživio priličan finansijski brodolom.

XS
SM
MD
LG