Linkovi

MTV nagrada za najbolji muzički video - 2003-08-29


Marthin Luther King je spomenut i na sinoćnjoj ceremoniji dodjele MTV nagrada za najbolji muzički video. Nagrada se obično dojeljuje nakon Praznika rada koji se u Americi obilježava prvog ponedjeljka u septembru, ali nakon terorističkog napada 11 septembra, organizatori su ceremoniju pomjerili za kraj augusta.

I ove godine u Radio City Music Hallu u New Yorku okupila su se najčuvenija imena američke muzičke scene, da spomenemo samo Madonnu, Eminem, Britney Spears, Justina Timberlakea i Christinu Aguilerau. Voditelj priredbe Chris Rock je evocirajući uspomene na Marthina Luthera Kinga I have a dream... i aludirao na pobjednike da je njihov san konačno postao istina. Za Justina sigurno jeste.

Justin Timberlake je bio veliki pobjednik sa nagradom za najbolji muški video, te pop i dance video. Moj djeda me odgajao na Johnny Cashu, ja sam iz Tennesseea, i ovu nagradu dijelim sa njim i on zaslužuje jednu seriju aplauza, dodao je Justin.

Fifti cent je osvojio nagradu za najbolji video debitanta, Beyonce zanajbolji ženski video Linkinn Park za najbolji rok video. Duran Duran za životno ostvarenje....MTV publika se zaista mogla krasno zabaviti. Bila je to divna noć u Radio City Music Hall- sinoć u New Yorku.

XS
SM
MD
LG