Linkovi

Oisgurati emitiranje TV Marti-a za Kubu - 2003-08-22


Administracija predsjednika Busha pokreće inicijativu sa ciljem da se putem satelita omogući emitiranje programa državne televizijske stanice TV-Marti na Kubi kako bi se izbjegla ometanja prilikom prenosa signala.

Ovo je jučer u Miamiu saopštio Kenneth Tomlinson predsjedavajući Upravnog odbora za elektronske medije, imenovanog od strane američke vlade.

Gospodin Tomlinson je izjavio da će vlasti uskoro početi sa testiranjima kako bi utvrdile da li Kubanci preko satelita mogu pratiti program TV-Marti.

Gospodin Tomlinson je još dodao da je cilj da se omogući da svako ko ima prijemnik satelitskog i standardnog signala bez teškoća može primiti i signal TV-Marti.

Kuba stalno blokira signal radio i Tv - Marti koje inače finansira vlada Sjedinjenih država, a čije je ciljano područje Kuba, otok pod komunističkom upravom.

Kenneth Tomlinson je također izjavio da će, ukoliko ovi najnoviji napori da se spriječi blokiranje signala Tv-Marti ne urode plodom, vladini zvaničnici nastaviti da pokušavaju sve dok ne postignu uspjeh.

Upravni odbor na čijem se čelu nalazi gospodin Tomlinson nadgleda i rad Glasa Amerike.

XS
SM
MD
LG