Linkovi

Schwartzenegger održao mini ekonomski summit - 2003-08-21


U sjedinejnim drzavama, ovo ljetno čini se da je vrelije u Californiji nego drugdje u zemlji - politički, naravno. Zajedno sa svojim prvim savjetnicima, milijarderom Warrenom Buffetom, i bivšim državnim sekretarom Georgom Shultzom, najjači republikanski kandidat za novog guvernera califronije, pete ekonomske sile u svijetu.

Arnold Schwartzenegger jučer je održao i mini ekonomski summit, kako bi predstavio svoju ekonomsku politiku za Californiju koju planira provesti ako bude izabran za guvernera. Nisam se prodao nikome, ne zastupam ničije posebne interese, niti sam s kime napravio tajne dogovore, kazao je slavni glumac svojim tipičnim, tvrdim njemačkim akcentom, dodajući kako je njegova prednost u utrci to što u administratvini centar Califronije, Sacramento, kako je naglasio, ne dolazi ni sa kakvim teretom iz prošlosti.

I Warren Buffet i George Shultz su jučer podržali Schwartzeneggera, reakvši da je on najbolji mogući kandidat za zamijenu demoikrate Graya Davisa, čiji opoziv zahtijeva veći dio gradjana Califronije, jer je, prema mnogim procjenama, ekonomiju te moćne zavezne drzave doveo pred propast.

XS
SM
MD
LG