Linkovi

Bezbjedonosna situacija u BiH: Jedna istraga pri kraju, druga još traje - 2003-08-18


Sinoć u 21,10 pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, lišili su slobode Mašić Nihada rođenog 1970.godine u Goraždu gdje je i nastanjen, za kojim je raspisana potraga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo ubistva Safije Mašić na području općine Srpsko Goražde. Mašić je predat službenicima policije Odjeljenja za potrage MUP-a F BiH koji su imenovanog predali službenicima policije RS na dalji postupak.Safija Mašić.rođena 1939 pronađena je mrtva u svojoj kući,11 augusta ove godine.

Potraga koju je Federalno ministarstvo unutarnjih poslova pokrenulo za licima za koja se pretpostavlja da se mogu dovesti u vezu sa slučajevima eksplozija u Sarajevu još je u toku, izjavila je za Glas Amerike, glasnogovornica MUP-a KS, Ljiljana Sakić.

G Sakić ističe da ne zna kako su se u javnosti pojavile fotografije navodno umiješanih lica, koje je objavila federalna televizija, ističući da bi eventualna uloga osoba sa fotografija mogla biti predmetom istrage.

Glasnogovornica MUP-a je kazala da su eksplozivne naprave korištene u ovim slučajevima identificirane, ali nije mogla dati više informacija o njima zbog interesa istrage. Ona, također, nije mogla potvrditi broj osoba saslušanih u vezi s ovim slučajem.

XS
SM
MD
LG