Linkovi

Vlada Kantona Sarajevo o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u gradu - 2003-08-14


Vlada Kantona Sarajevo na danas održanoj sjednici raspravljala je o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Sarajevu. Maksimalnim naporima istražni organi su došli do opipljivih podataka i vrlo brzo će se saznati imena počinilaca krivičnih djela izvršenih aktiviranjem eksplozivnih naprava, na području kantona Sarajevo od 4. do 12. augusta, izjavio je ovo, nakon današnje sjednice ministar unutrašnjih poslova KS, Sulejman Bajrić.

-U ovom trenutku ne mogu vam preciznije dati podatke zbog odvijanja israge, ali čekamo vrlo brzo rasvjetljenje ovih slučajeva, kazao je Bajrić dodavši kako je MUP naložio komesaru da maksimalno angažira policijiski potencijal da bi se sigurnosna situacija na području KS-a vratila na zadovoljavajući nivo.

U cilju rasvjetljavanja navedenih krivičnih djela i otkrivanja izvršilaca, formirana je zajednička operativna grupa, sastavljena od radnika MUP-a FBiH i KS-a, koja je u stalnom kontaktu sa Kantonalnim tužilaštvom, po čijem zahtjevu se i preduzimaju istražne radnje u svakom pojedinačnom slučaju.

Vlada KS-a je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju MUPKS-a o poduzetim mjerama i radnjama na rasvjetljavanju krivičnih dijela izvršenih aktiviranjem eksplozivnih naprava, na području kantona Sarajevo od 4. do 12. augusta.

Prema riječima premijera KS-a Denisa Zvizdića, Vlada će prioritetno odgovoriti svim zahtjevima koje joj MUP uputi tražeći tehničku ili materijalnu podršku u narednom periodu kako bi riješili ove događaje i spriječili događanje ovakvih stvari u budućnosti.

XS
SM
MD
LG