Linkovi

Osude ubistva straice, Safije Mašić u Srpskom Goraždu - 2003-08-14


Odbornici Skupštine opštine Srpsko Goražde danas su osudli ubistvo Safije Mašić koja je pronađena mrtva prije dva dana u selu Mašići a tim povodom u ovom naselju su se sastale delegacije iz Goražda i Srpskog Goražda.

Odbornici Skupštine opštine Srpsko Goražde osudili su na današnjoj sjednici zločin u selu Mašići gdje je prije dva dana pronađena mrtva šezdeset četvorogodišnja Safija Mašić.

Obdukcijom je utvrđeno da su Safiji Mašić nanesen vidne povrede u predjelu glave. Povodom ovog događaja danas su se u Mašićima sastali predstavnici bosansko-podrinjskog kantona iz Federacije i opštine Srpsko Goražde koji u izrazili očekivanja da će se izbjeći politizacija zločina nad nedužnom staricom.

Zajednička delegacija posjetila je danas porodicu ubijene i izrazila joj saučešće. Inače, predstavnici policije iz Srpskog Goražda su saopštli da je sahranu ubijene žene, goraždanski muftija Hamed Efendić iskoristio za iskazivanje vjerske i nacionalne netrpeljivosti direktno optužujući vlasti Republike Srpske za izvršenje ovog gnusnog djela.

Prema navodima policije koja je obezbjeđivala sahranu, Efendić je saopštio da su staricu ubili oni koji su je protjerali 1994.godine, poručujući, kako se navodi, zlikovcima da idu sa bošnjačke zemlje. Predstavnici policije su takođe saopštili da su mnogi od oko 200 Bošnjaka demonstrativno napustili sahranu jer se nisu saglasili sa muftijinim političkim govorom. Istraga o ubistvu Safije Mašić je u toku a nakon ovog zločina situacija na području Srpskog Goražda je mirna.

XS
SM
MD
LG