Linkovi

Kim Clijsters, prva belgijanka na vrhu top liste tenisačica - 2003-08-11


Belgijanka Kim Clijsters je od amerikanke Serene Williams preuzela prvo mjesto na svjetskoj rang listi tenisačica, nakon što je pobjedila na J-P Morgan Chase teniskom turniru u Los Angelesu.

Kim Clijsters je u finalu tog turnira pobjedila amerikanku Lindsay Davenport u tri seta: 6-1, 3-6, 6-1. Jučerašnji uspjeh je belgijanskoj tenisačici donio šestu pobjedu u ovoj godini i laskavu titulu prve belgijanke koja je dospjela na sam vrh rang liste najboljih tenisačica svijeta.

Serena Williams, kako se očekuje, izostaće sa terena tokom naredna dva mjeseca kako bi se oporavila od operacije koljena. Ona je u ovoj godini osvojila pet od posljednjih 6 glavnih turnira i bila je na vrhu liste najboljih 57 sedmica, sve do operacije koljena.

Kada je riječ o tenisačima, amerikanac Andy Roddick je pobjedio na Masters turniru u Monteralu u Kanadi, porazivši argentinca Davida Nalbandina. Roddick je tako pobjedio 24 od posljednjih 26 mečeve, od kako radi sa novim trenerom, Brad Gilbertom, koji je nekada bio trener Andre Agassiu.

Pred Roddickom, kao i pred Kim Clijsters je krajem ovog mjeseca novi izazov - Otvoreno prvenstvo Sjedinjenih Država i šansa za oboje da po prvi put osvoje jedan Grand Slam turnir.

XS
SM
MD
LG