Linkovi

Banja Luka: Zdravstveni radnici traže smjenu vlade Republike Srbe - 2003-08-05


Danas je u Banjaluci protestvovalo oko 2.000 zdravstvenih radnika Kliničkog centra koji se još od kraja maja nalaze u štrajku. Oni su izrazili svoje nezadovoljstvo teškim položajem radnika zaposlenih u zdravstvu Republike Srpske, ujedno, tražeći isplatu više zaostalih plata.

Kako je istakao predsjednik štrajkačkog odbora Kliničkog centra Banjaluka, Zdenko Stupar zbog višemjesečnog oglušivanja o zahtjeve zdravstvnih radnika danas je zatražena i smjena kompletne Vlade Republike Srpske.

»Mi se pridružujemo onoj akciji prikupljanja potpisa za smjenu predsjednika Vlade, jer mislimo da otkako je na toj funkciji, ne samo za zdravstvo, nije ništa napravio.«

Zdravstvene radnike danas je podržao i gradonačelnik Banjaluke, Dragaoljub Davidović koji je naglasio da Republici Srpskoj i ovom gradu ne treba bolesno zdravstvo a na protesnom skupu su viđeni i lideri više opozicionih stranaka.

Protestima zdravstvenih radnika u Banjaluci danas su se prikjlučili i zaposleni u prijedorskoj i bijeljinskoj bolnici jednosatnom obustavom rada.

XS
SM
MD
LG