Linkovi

Dobro je biti kralj, dok se ne pojavi neki drugi kralj - 2003-08-04


Kraljevi su dobri. Kraljevi su jaki. Kraljevi su rijetki. Kraljevi privlače svačiju pažnju. Kraljevi dobiju sve cure. Kraljevi vladaju.

Dobro je biti kralj, ako se neki drugi kralj ne mješa. Cadillac-ov najnoviji pretendent na prijestolje je ušao u mali market koji već ima dva kralja.

Cadillac-ov automobil je 2004 XLR. Ovaj novi auto ima pogon na zadnje točkove, metalni krov koji se spušta na pritisak dugmeta i Norstar V8 mašinu. XLR je podigao cjenu Cadillac-ovih automobila gdje prije nije bila, startna cjena je 76.250 dolara.

Naprjed u borbi za prijestolje su dva slična protivnika. Kao XLR, Lexus SC 430 i Mercedes-Benz SL500 imaju pogon na zadnje točkove, metalni krov koji se spušta, i velike V8 mašine. Prošle godine Mercedes i Lexus su prodali po 14.000 auta, iako je SC-ova startna cijena 62.600, a Mercedes-ova 86.710 dolara.

Cadillac je došao spreman. XLR je najbolji auto proizveden u General Motors (GM) fabrici. Sa cijenom skoro 14.000 većom od Lexus-ove ovaj Cadillac nije obična američka jeftina imitacija, nego auto koje se može boriti i pobjediti.

XS
SM
MD
LG