Linkovi

NBA: I dalje o razmjeni i kupovini - 2003-07-25


Konačno imamo jednu komplicarnu, zamršenu i više nego zanimljivu višeklupsku trgovinu košarkašima. U igri su San Antonio, Indiana i Sacramento. Centar Indiane i All Star igrač Brad Miller ide u Sacramento Kingse, gdje može bii dugogodišnja zamjena za 35-godišnjeg Vladu Divca, koji ulazi u završnu godinu ugovora s Kingsima. Miller će za šest godina igranja dobiti 60 milijuna dolara!

No, zauzvrat, Kingsi puštaju svog centra Scotta Pollarda da ode u Indianu, gdje može biti odlièna kombinacija s Jermaineom O'Neilom. Meðutim, San Antonio u cijeloj ovoj prièi dobija krilo Sacramento Kingsa, odliènog turskog košarkaša Hidu Turkoglua te Rona Mercera iz Indiane. Spursi naime moraju nadoknaditi najvjerojatniji gubitak svog krilnog igraèa Stephena Jacksona. Tako aktualni prvak gubi Davida Robinsona, koji je prestao igrati, zatim branièa Speedya Claxtona, koji prelazi u Golden State Warriorse te, vjerojatno, Jacksona. Uz Rašu Nesteroviæa iz Minnesote, spomenute Turkoglua i Mercera, Spursi su dobili i Roberta Horrya, koji je posljednjih šest godina proveo u Lakersima.

Minnesota jest izgubila Nesteroviæa, ali dobila je Sama Cassella i Michaela Olowokandija, a sada joj dolazi i Lattrel Sprewell iz New York Knicksa. Novi igraèi, uz Kevina Garnetta, Wallya Szczerbiaka i Troya Hudsona, doista èine Minnesotu vrlo respektabilnom momèadi. To posebno brine igraèe Dallas Mavericksa koji æe protiv Minnesote èesto igrati u okviru zapadne konferencije NBA lige.

XS
SM
MD
LG