Linkovi

Tomb Raider: Cradle of Life, novi film glumice Angelina Jolie - 2003-07-22


Holivudski bulevar je sinoć bio je prepun poklonika filma dok je se u jednom od holivudkih bioskopa prikazivao film ”Lara Croft: Tomb Raider: Cradle of Life”. Zajedno sa ostalim članovima filmske ekipe na crvenom tepihu se pojavila i Angelina Jolie.

Obožavatelji su se jučer počeli okupljati na Holivudskom bulevaru u ranim jutarnjim satima samo da bi bacili pogled na svoju heroinu Angelinu Jolie. Angelina, inače dobitnica Oskara, od samog početka je jasno dala do znanja da ih neće razočarati.

U filmu ”Lara Croft: Tomb Raider: Cradle of Life” Angelina Jolie tumači lik Lare Croft koja treba da pronađe nebesko tijelo na kojem se nalazi mitska Pandorina kutija.

Kineska mafija također traga za tom planetom ali lider mafije Chen Lo želi upotrijebiti Pandorinu kutiju i njenu moć kako bi uništio ljudsku vrstu. Da bi bila korak ispred kineske bande Lara iz zatvora izvlači bivšeg britanskog špijuna i svog nekadašnjeg ljubavnika Terry Sheridena kojeg igra Gerard Butler.

Butler koji je u filmu predmet Angelininog ljubavnog interesovanja kaže da samo snimanje filma nije bilo tako glamurozno.

Bilo je veselo, trajalo je sedam mjeseci, bilo je to dugo snimanje. Bilo je puno putovanja po cijelom svijetu ali ja gledam pozitivnu stranu svega toga zato što je dok je trajalo bilo iscrpljujuće, mnogo se radilo, noći u Londonu na parkiralištu studia Pinewood su bile hladne ali ja sam zaista uživao radeći. Bilo je zadovoljstvo raditi sa Angelinom. Mislim da smo napravili dobar film. Jan, naš režiser je zaista bio nevjerovatan i znate šta, ono što je najvažnije vrijeme koje sam proveo sa članovima ekipe je ono što mi je pružilo najviše zadovoljstva.

Terence Yin koji je igrao u velikom broju filmova u Kini i Hong Kongu kaže da je impresioniran Angelininim borilačkim vještinama i njenom hrabrošću. Terence također kaže da je ona po njegovom mišljenju zaista dobar primjer za druge zbog toga što mnoge glumice ne bi bile spremne da urade ono što je ona spremna uraditi u filmu.

Za režisera Jan De Bonta bio je pravi izazov uskladiti toliko različitih kultura, različitih lokacija i u isto vrijeme ostati vjeran avanturističkom duhu prvog Tomb Raidera.

Bilo je izuzetno teško ali ja sam želio da to uradim, kada smo otišli u Aziju želio sam glumce iz Hong Konga, nisam želio dovesti glumce sa svih strana a u Africi sam želio imati prave pripadnike plemena a ne glumce Bog zna odakle i to je zahtijevalo mnogo rada, potrage među svim tim plemenima da se nađu svi ti glumci, bilo je divno, oni nisu glumci ali svi izgledaju tako realistično u filmu, a dolaze iz Grčke, Kenije, Tanzanije, Kine.

Šta je rezultat tog očito nimalo lakog posla pokazaće vam scene iz filma koje smo za vas pripremili.

XS
SM
MD
LG