Linkovi

Kobe Bryant i dalje u medijskom fokusu - 2003-07-22


Košarkaš NBA lige Kobe Bryant i dalj privlači pažnju medija: odvjetnica Gloria Allred je rekla da će tužitelji u njegovom slučaju imati poteškoća dokazati navode o seksualnom zlostavljanju, jer će zbog Kobijevog statusa zvijezde i dobrog imidža, oni imati težak zadatak da ubijede porotu da je Bryant sposoban da učini takvu vrstu zločina. Kobe je uslovno pušten uz kauciju od 25 hiljada dolara i njegovo sljedeće pojavljivanje na sudu je zakazano za 6 august. Ako bude osuđen, mogao bi se suočiti s kaznom od 4 godine zatvora do doživotne robije. U isto vrijeme je njegova bivša djevojka, sada studentica prava Jameika Williams izjavila da bi na kocku stavila svoju buduću karijeru uvjerena da Kobe nije kriv. Ona je izjavila da vjeruje da Kobe nikada nikoga ne bi seksualno napao.

Britanski nogometni tim Manchester United danas u američkkom gradu Seattle započinje turneju u okviru koje će biti odigrane četiri utakmice. Ovaj tim, koji je šampion britanske premijerne lige, će odmjeriti snage sa škotskim Glasgow Celticom. Ovo je prva utakmica za Manchester United od kada je tim napustio kapiten David Beckham koji se odlučio za španski Real Madrid. Međutim, Manchester je protekle sedmice potpisao ugovor sa prvim Amerikancem koji će igrati u ovom timu,golmanom Tim Howardom.

U međuvremenu britanski mediji izvještavaju da je američki glumac George Cloney izrazio interesovanje da kupi jedan profesionalni italijanski fudbalski tim. Britanska tv kuća ITV je objavila da Clooney želi kupiti drugoligaški tim Como za 25 milina dolara. Tim Como inače trenira i smješten je u blizini italijanskog doma Georga Cloony-ja u mjestu Villa Oleandra.

XS
SM
MD
LG