Linkovi

Visoki evropski zvanicnik ce se obratiti parlamentu u Beogradu - 2003-07-15


Predsjedavajuchi Parlamentarne skupsstine Vijecha Europe, Peter Schieder/ SSider dolazi sutra u dvodnevnu posjetu Srbiji i Crnoj Gori, saopssteno je u Strasbougu/ Strazbur.

Do posjete dolazi na poziv predsjednika Skupsstine SiCG, Dragoljuba Michunovicha, a biche to prilika da se Schieder, kao prvi strani zvaniccnik, u ccetvrtak obrati i zajednicckom drzzavnom parlamentu. Planirani su i susreti sa ostalim najvissim duzznosnicima SiCG, predsjednikom Svetozarom Marovichem i ministrom vanjskih poslova, Goranom, Svilanovichem.

Pred sutrassnju posjetu predsjedavajucheg Parlamentarne skupsstine Vijecha Europe Srbiji i Crnoj Gori, u Strasbourgu se podsjecha da je drzzavna zajednica, prijemom u Vijeche, preuzzela i cijeli niz obaveza i odgovornosti: od nastavka reformi, harmoniziranja trzzissta i pravnih sistema Srbije i Crne Gore, do ispunjavanja medjunarodnih obaveza i suradnje sa Hasskim sudom, te podrsske medjunarodnoj zajednici u uspostavi stabilnog i demokratskog drusstva na Kosovu.

S tim u vezi, najavljuje se da che se tokom posjete posebno razgovorati o skoroj provjeri obechanog, i to od strane posmatracca Vijecha Europe, za koje che se trazziti puna suradnja vlasti u Podgorici i Beogradu.

XS
SM
MD
LG