Linkovi

Anatolij Karpov podrzava djeciju sahovsku olimpijadu - 2003-07-15


Bivši svjetski šampion u šahu Anatolij Karpov boravi danas u Banjaluci promovišući organizaciju Dječije šahovske olimpijade koja bi se trebala održati u ovom gradu,krajem septembra.

Vlada Republike Srpske će podržati organizaciju dječije šahovske olimpijade pozdravljajući,ujedno,najavljeno prisustvo bivšeg svjetskog prvaka u šahu Anatolija Karpova na ovoj manifestaciji. Saopšteno je ovo iz kabineta premijera Republike Srpske,Dragana Mikerevića nakon njegovog sastanka sa Anatolijem Karpovom,koji boravi danas u Banjaluci na poziv Šahovskog saveza Republike Srpske.Bivši prvak svijeta u šahu je izrazio uvjerenje da će dječija šahovska olimpijada,koja bi se trebala održati kajem sepembra,dati doprinos u afirmaciji šaha u Banjaluci i Bosni i Hercegovini.Anatolij Karpov je takođe,pohvalio organizaciju Prvog prvenstva Evrope u rapid i blic šahu za žene koje je održano 2000.-te godine u Tesliću.Inače Karpov će večeras u Banjaluci,u društvu sa šahovskim publicistom Dimitrijem Bjelicom održati simultanku na 20 ploča a planirano je i svojevrsno bratimljenje šahovskog kluba Karpov-Bjelica iz Njujorka sa Školom šaha Mala rokada iz Banjaluke.

Tour de France:Američki biciklist Lance Armstrong i dalje je vodeći na najpoznatijoj svjetskoj utrci – Tour de France – usprkos tome što je izgubio vrijeme zbog uličnih prosvjeda u Marseille-u. Armstrong je, naime, okončao desetu etapu u skupini koja je za pobjednikom etape, Dancem Jakobom Piil-om, zaostala više od 20 minuta. Medjutim, biciklisti koji su Armstrongu najjača konkurencija, takodjer, su bili u spomenutoj skupini, tako da današnji rezultat nema nekog većeg utjecaja na ukupni poredak. Lance Armstrong je, inače, četvorostruki pobjednik Tour de France-a.

NBA liga: Košarkaš Sacramento Kings Chris Webber priznao je da je lagao o novcu i poklonima koje je dobijao od menađera u vrijeme dok je bio studentski igrač na Sveučilištu Michigan. Webber je priznao da je u periodu od `91. do `93. uzimao novac, čekove, odjeću i nakit, što je ranije poricao. Novčani iznos od 40 tisuća dolara Webber je primio kao navodni zajam, a vrijednost odjeće i poklona, koji su uz košarkaša Kingsa u to vrijeme dobila još trojica igrača tog sveučilišta, prelazi 600 tisuća dolara.

Ovim priznanjem Webber je napravio nagodbu sa sudom u Detroitu, pa će tako izbjeći zatvorsku kaznu. Očekuje se da će Webber dobiti uvjetnu kaznu, uz globu od maksimalnih 250 tisuća dolara.

XS
SM
MD
LG