Linkovi

Šta se događa s NBA košarkašima - 2003-07-08


Kobe Bryant je optužen za seksualno napastvovanje jedne 19 - godišnje djevojke, branič Orlanda Darrel Armstrong je sinoć napao policajku, nakon što se htio na silu ugurati u jedno taksi vozilo, a branič Portlanda Damon Stoudamire je uhapšen u Arizoni, jer mu je u džepu pronadjeno 40 grama marihuane. Uhićen je, a nakon što je protiv njega pokrenut postupak pušten je na slobodu. On je zamotao marihuanu u aluminijsku foliju, sve je stavio u džep i htio proći kroz detektor metala na aerodromu u Tusconu. To je njegovo treće hapšenje zbog droge, a klub ga je odmah suspendirao i kaznio s 250 hiljada dolara.

Na naslovnicima svih novina i na početku svih radio i tv emisija je Kobe Bryant. Niko ne može vjerovati da je jedan od najboljih, najpristojnijih i najpametnijih NBA igrača mogao seksualno napastvovati neku ženu. Ipak sve će se morati dokazati ili poreći na sudu. Slične su optužbe stizale na račun još nekih NBA košarkaša: Magic Johnson, Allen Iverson, Chris Webber, Juwan Howard..., ali nijednom od nih nije se moglo dokazati da su zaista nekoga napastvovali. Bryant šuti, jedino je rekao direktorima u svom klubu da su optužbe na njegov račun lažne.

Očigledno navijači Los Angeles Lakersa imaju o čemu pričati i brinuti, ali osim Bryanta oni svakodnevno spominju još dva imena: Karl Malone i Gary Payton. Dva veterana - Malone ima 40, a Payton 35 godina i obojica će možda, obući žuti dres Lakersa. Za sada se zna da je Payton odbacio i posljednju mogućnost da ostane u Milwaukee Bucksima, gdje bi dobio više novaca, ali ne bi imao priliku igrati za momčad koja može osvojiti naslov prvaka. Osim Lakersa, Payton pregovara i s Miamiem te Portlandom. Tako su Bucksi ostali bez dvojice izvrsnih playmakera, jer su ranije u Minnesotu prodali Sama Cassella.

XS
SM
MD
LG