Linkovi

Revanš za Roland Garros - 2003-07-03


Na teniskim terenima Wimbledona danas je najviše pažnje privukao dvoboj amerikanki i belgijanki u polu-finalu ovog prestižnog Grand Slam turnira.

U tom dvoboju Serena Williams je pobjedila Justin Henin-Harden, i tako se revanširala Hardenovoj od koje je izgubila u finalu ovogodišnjeg Roland Garrosa.

Serenina sestra Venus je u susretu sa drugom belgijankom, Kim Clijsters, nakon što je izgubila prvi set, ipak pobjedila u nastavku, nakon pauze zbog kiše, dobivši dva preostala seta.

Sestre Serena i Venus će u subotu igrati u finalu Wimbledona, drugu godinu zaredom.

Kiša koja je jučer prekinula dva četvrt-finalna susreta tenisača i danas je odgodila nastavak njihovog susreta kao i početka preostala dva susreta.

Kada je to vrijeme konačno dozvolilo, Andy Roddick iz Sjedinjenih Država je sa tri nula pobjedio švedjanina Jonasa Bjorkmana i plasirao se u polufinale.

Nastavljajući jučer prekinuti meč, francuz Sebestian Grosjen je pobjedio britanca Tima Henmana i tako pokopao nade britanaca da nakon dugo vremena jedan britanac osvoji Wibledon.

U nastavku drugog, jučer kišom prekinutog meča, Mark Philippouses iz Australije je pobjedio Alexandra Popa iz Njemačke nakon pet setova.

A, u današnjem susretu Rogera Federera iz Švicarske i Sjenga Schalkena iz Holandije, pobjedio je Federer u tri seta.

Prema tome u polufinalu igraju: Andy Roddick, Sebestian Grosjen, Mark Philippouses i Rogera Federer.

XS
SM
MD
LG