Linkovi

Ljubuški: Krivične prijave zbog trgovine ljudima - 2003-06-19


Protiv pet lica sa područja Ljubuškog podnesene su nedavno uspostavljenom Tužilaštvu BiH krivične prijave zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela trgovine i krijumčarenja ljudima, te zbog razbojništva i razbojničke krađe, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkog kantona.

Policija ZHK navodi da je prije pet dana nad tri lica albanske nacionalnosti, koja su trebala biti ilegalno prebačena preko granice, u mjetu Gradac, u Opštini Posušje, izvršeno razbojništvo i krađa.

Istog dana, policija je privela tridesetdevetogodišnju osobu inicijala N.H. iz Ljubuškog, te četrdesettrogodišnju osobu inicijala G.K. iz Mostara.

Protiv njih je Tužilaštvu BiH podnesena krivična prijava zbog osnvane sumnje da su počinili krivično djelo trgovine ljudima.

Policija saopštava i da je daljnjom obradom utvrđen identitet ostalih u ovaj slučaj uključenih osoba.

Tako su na osnovu prikupljenih operativnih saznanja privedene još dvije osobe s područja Ljubuškog, te jedna iz Gruda. Pretresene su njihove kuće, a u jednoj od njih pronađeno je oružje kojim je počinjeno razbojništvo i krađa. Riječ je o automatskoj pušci i jednom pištolju.

MUP ZHK najavljuje da će još danas Tužilaštvu BiH biti dopunjena krivična prijava, te da će tri naknadno uhapšene osobe biti privedeni u Tužilaštvo BiH zbog osnovane sumnje da su počinili krivično krijumčarenja ljudi i djelo razbojništva i razbojničke krađe.

Biće dopunjena i krivična prijava protiv dvadesetčetverogodišnjeg lica inicijala M.B. iz Graba, Opština Ljubuški, koji se nalazi u bijegu, zbog sumnje da je počinio djelo krijumčarenja ljudi, a MUP ZHK saopštava da će za osobom M.B. biti raspisana i potjernica.

XS
SM
MD
LG