Linkovi

Summit u Solunu utječe na budućnost BiH - 2003-06-18


Predsjedništvo BiH utvrdilo je danas platformu za nastup bh delegacije na summitu Europska unija-zapadni Balkan, koji će se 21.juna održati u Solunu.

Konstatirajući kako od tog sammita ovisi budućnost BiH, predsjedavajući Predsjedništva BiH, Borislav Paravac je nakon današnje sjednice izjavio da prioritet BiH ostaje ispunjavanje uvjeta za priključenje Europskoj uniji.

Očekujemo da u deklaraciji koja će biti usvojena u Solunu bude iskazana podrška integraciji BiH u EU, kazao je Paravac, dodavši kako BiH očekuje da na solunskom samitu bude rasprave i o odobravanju dodatne materijalne pomoći zemljama zapadnog Balkana, kako bi one što prije ispunile uvjete za priključenje Uniji. Ipak, predsjedavajući Predsjedništva smatra da BiH do 2009. godine neće biti primljena u EU, jer je, kako kaže, izvjesno da društveni proizvod do tada neće dostići predratni iznos.

Na današnjoj sjednici Predsjedništvo je razmatralo i prijedlog dokumenta Sigurnosna politika BiH. Dokument je upućen u parlamentarnu proceduru, ali će Parlamentu biti upućene ugestije i primjedbe na njegov sadržaj, kako bi u konačnoj verziji, kako kaže Paravac, dobili stabilan dokument.

XS
SM
MD
LG