Linkovi

Kodakov Teatar: Robert de Niro primio Nagradu za životno djelo - 2003-06-13


Legendarni glumac Robert de Niro posjetio je jučer Hollywood - što on izuzetno rijetko radi - kako bi primio Nagradu za životno djelo koje dodjeljuje Američki Filmski Institut.

Veliki broj de Nirovih kolega - glumaca, zatim producenata, i redatelja došli su u Kodakov Teatar kako bi odali počast ovom velikanu filma.De Niro je snimio , vejrovali ili ne, više od 60 filmova, i širom svijeta se smatra jednim od najvećih glumaca u povijesti filma.

On gotovo nikada nije napravio nešto loše - bez obzira radi li se o ulozi, ili redatljeskom ili pak producentskom zadatku. Povjerenje medju kolegama je stekao kao sjajan i pouzdan poslovni partner. 1974. godine je De Niro dobio svog prvog Oscara za sporednu ulogu u drugom dijelu Kuma, a potom 1980 dobija i prvog Oscara za glavnu ulogu u filmu Razjareni bik.

Nominiran je za prestižnu nagradu Akademije filmske umjetnosti još 4 puta, za filmove Taksista, Lovac na Jelene, Budjenje, i Rt Straha. Inače, velika je rijetkost i privilegija vidjeti maestra De Nira na javnim filmskim i drugim manifestacijama, jer, kako je sam mnogo puta rekao, draže mu je živjeti privatni život u anonimnosti, sakriven u sjenki.

Robert De Niro ima 59 godina, i kaže da je posebno ponosan na svoju producentsku kompaniju, Tribeca, koju je osnovao 1988. Nagrada koju mu je jučer u Hollywoodu dodijelio prestižni Američki Filmski Institut, osnovana je 1973. i De Niro je 31.va osoba koja je prima.

XS
SM
MD
LG