Linkovi

Poznati pljačkaši banaka u RS, kao i autor prijetećeg pisma papi - 2003-06-11


Predstavnici MUP-a Republike Srpske saopštili su danas u Banjaluci da je identifikovana grupa razbojnika koji su u posljednjih godinu dana izvršili više oružanih pljački banaka.

Policija Republike Srpske raspisala je danas javne potjernice za Goranom Klipom iz Sombora i Pericom Markovićem iz Vareša koji su osumnjičeni za nedavnu pljačku banke u Derventi kada je uhapšen njihov saučesnik Miodrag Nikolić iz Sarajeva.

To je, novinarima danas u Banjaluci potvrdio načelnik uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, Milorad Jelisavac navodeći da je ova grupa osumnjičena za još nekoliko oružanih pljački banaka u Republici Srpskoj tokom kojih je ukradeno oko milion i po konvertibilnih maraka.

Jelisavac je saopćio da je raspisana potjernica i za Nedžadom Malkočem iz Šamca, koji je još od ranije tražen za više pljački banaka i pošta.

Inače, predstavnici MUP-a Republike Srpske su danas saopštili da je sa bezbjednosne tačke gledišta sve spremno za dolazak pape u Banjaluku ali da postoje pojedina operativna saznanja o mogućim incidentima koja se ispituju.

Direktor policije Republike Srpske, Radomir Njeguš prvi je potvrdio da je uhapšeno lice koje je poslalo prijeteću poruku prilikom posjete pape Hrvatskoj.

Nakon toga, kako nam je iz Sarajeva javio Adnan Rondić, Uprava policije Federalnog ministarstva unutarnjih poslova je izdala saopćenje u kojem se kaže da je podnešena krivična prijava protiv A.A., iz Zenice, rodjenog 1980. godine, zbog postojanja osnova sumnje da je dana 6. juna putem Interneta uputio poruku na nekoliko e-mail adresa u Republici Hrvatskoj koja je sadržavala ozbiljne prijetnje sigurnosti boravka Svetog oca pape Ivana Pavla Drugog u Hrvatskoj.

Krivična prijava protiv A.A., koji je osumnjičen za krivično djelo terorizma po Krivičnom zakonu Bosne i Hecegovine, u skladu s ovlastima podnesena je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Na ponovljeno pitanje našeg dopisnika iz MUP-a Federacije BiH je potvrdjeno da je osumnjičeni A.A. u pritvoru.

XS
SM
MD
LG