Linkovi

Maryland: Isušivanje jezera kao dio istrage - 2003-06-11


FBI je u ponedjeljak započeo isušivanje jezera u blizni mjesta Frederick, gdje su ove zime istražitelji pronašli plastičnu kutiju za koju zvaničnici kažu da je mogla biti korištena za pripremu pisama. Ta kutija ima izrezane otvore veličine ruke, za šta istražitelji kažu da je mogla poslužiti kao improvizirana kutija koju obično koriste naučnici prilikom rukovanja s opasnim materijalima. Jezero se nalazi nedaleko od glavne istraživačke laboratorije za biološko oružje američke vojske u Fort Detricku. Ono je također u blizini stana bivšeg uposlenika u Fort Detricku i stručnjaka za biološko oružje Stevena Hatfilla. On nije proglašen osumnjičenim u slučaju pisama sa antraksom, iako ga FBI opisuje kao osobu od interesa u njihovoj istrazi. Glsanogovornik gospodina Hatfilla, Pat Clawson, kaže da njegov klijent nije povezan s tim pismima.

Oni mogu isušiti i Pacifički okean ali neće pronaći nikakve dokaze da je Steve Hatfill i na koji način bio umiješan u slučaj pisama sa antraksom, kaže gospodin Clawson.

Istražitelji kažu da bi moglo potrajati i mjesec dana dok se jezero ne isuši i prije nego istražitelji budu mogli pretražiti dno u potrazi za dokazima.

XS
SM
MD
LG