Linkovi

Knjiga memoara bivąe prve dame od danas u knjiľarama - 2003-06-09


U knjizi koja se smatra njenim memoarima, gospodja Hillary Clinton govori o svom djetinjstvu, mladosti, godinama u BIjeloj Kući, i potom karijeri senatora savezne drľave New York. Medjutim, ono ąto najviąe zanima , ne samo ljubitelje bivąe prve dame, nego i njene neprijatelje, kao i običnu publiku, jesu njena do u detalje opisana osjećanja kada je , kako tvrdi , saznala , dva dana pred skandallozno svjedočenje Billa Clintona pred Kongresom, za njegovu vezu s Monicom Lewinski.

U ekskluzivnom intervju s legendarnom Barbarom Walters koju je tv kuća ABC emitirala sinoć,gospodja Clinton je uglavnom odbila odgovoriti na provokativna pitanja o brojnim izvanbračnim avanturuma predsjednika Clintona, joą iz vremena kada je bio guverner drľave Arkanzas, s izuzetkom afere s pripravnicom u Bijeloj Kući, Monicom Lewinski. Rekavąi da je bila razočarana, ąokirana i jako tuľna zbog svega, Hillary je dodala:

Hillary : Naą pas Buddy je u to vrijeme bio jedini u obitelji koji je bio voljan provoditi vrijeme s Billom.

Bivąa prva dama je takodjer rekla Barbari Walters kako je njen brak spasen nakon toga uz pomoć bračnog savjetnika, i njene, kako je kazala, duboke vjere. Medjutim, ni danas - godinama nakon ąto se cijeli skandal zavrąio otvorenim priznanjem Billa Clintona da je imao seksualnu vezu s Monicom Lewinski u Bijeloj Kući - Hillary Clinton nije ni u sinoąnjem intervjuu oklijevala da ponovno kaľe kako postoji tzv Zavjera desnoga krila, koje je činilo sve kako bi predsjendika Clintona i nju uniątilo, na ovaj ili onaj način. Inače, vrijedi spomenuti da je Hillary CLinton za knjigu od renomiranog izdavača Simon& Shuster dobila nevjerovatnih 8 milijuna dolara . Mnogi se pitaju zaąto je bivąa prva dama izabrala upravo ovaj trenutak da objavi detalje tog bolnog i dobrano sramotnog perioda njenog ľivota. Mnogi analitičar, poput Marka Halperina, misle da se radi o pripremama da se mnoge stvari raąčiste na vrijeme i bace iza sebe, prije nego se Hillary Rodham Clinton kandidira za američkog predsjednika 2008-godine.

XS
SM
MD
LG