Linkovi

Minhen: 12 hiljada zaljubljenika rock and rolla okupilo se jučer na olimpijskom stadionu - 2003-06-05


©koro 12 hiljada zaljubljenika rock and rolla okupilo se jučer na olimpijskom stadionu u Minhenu kako bi prisustvovali prvom koncertu Rolling Stonesa u okviru njihove ovogodiąnje evropske turneje.

Turnejom pod imenom Rolling Stones Licks , bend proslavlja 40-u godiąnjicu postojanja. Oni nakon turneje po Sjedinejnim Drľavama ,Aziji i Australiji čitavo ljeto sviraju ąirom Evrope, i to nakon Njemačke, u Austriji, ©paniji, Francuskoj, Danskoj, Finskoj ©evedskoj Čeąkoj, Belgiji, Nizozemskoj i na kraju u Britaniji.

Jedan od zaljubljnika muzike Rolling Stonesa koji i sam ima preko pedeset godina kaľe da vjeruje da će Stonsi svirati do smrti. Jedan ©vicarac opet kaľe da je doąao u Njemačku kako bi uľivao u koncertu, i da ih je posljednji put uľivo gledao u Cirihu 1968. godine, ali - da sada joą bolje sviraju.

Jedina neobičnost je da su se karte pred sami koncert prodavale na crnom trľiątu po 20 eura, dok su se na blagajnama one mogle naći za 53 i 128 eura. Ipak, organizatori kaľu da je za tri preostala koncerta rasprodato je 80 hiljada karata. Nakon evropske turneje, Stonsi se planiraju vratiti u Aziju, gdje su propustili nekoliko koncerata zbog izbijanja zaraze SARS-a.

XS
SM
MD
LG