Linkovi

Banja Luka uoči posjete Pape Ivana Pavla Drugog - 2003-06-03


Viąe od četiri hiljade policajaca će biti angaľovano prilikom posjete pape Banjaluci 22.juna ove godine,izjavio je danas direktor policije Republike Srpske,Radomir Njeguą.

Plan obezbjeđenja predstojeće posjete svetog oca Pape Banjaluci je zavrąen a u toku je provjera većeg broja kriminogenih lica, koja bi se za vrijeme ove posjete mogla naći u izolaciji.Izjavio je ovo danas u Banjaluci,direktor policije Republike Srpske,Radomir Njeguą. On je saopątio da će u obezbjeđenju nekoliko skupova,koji će biti upriličeni 22.juna,prilikom papine posjete ovom gradu,biti angaľovano viąe od 4.000 policajaca Republike Srpske,zahvalivąi se,ujedno pripadnicima SFOR-a na dobroj saradnji.

Njeguą je istakao da će tog dana saobraćaj biti obustavljen za sve kategorije vozila od aerodroma Mahovljani do sjediąta banjalučke biskupije u duľini od dvadesetak kilometara.Na lokaciji Petrićevac gdje će biti sluľena misa,biće preduzete maksimalne mjere bezbjednosti tako da građani koji ľive u obliľnjim kućama neće moći napuątati svoje objekte dok će duľ puta kojim će prolaziti papa biti zabranjeno otvaranje prozora ili spuątanje roletni.

Planom obezbjeđenja predviđeno je da duľ puta kojim će se kretati papa svi ąahtovi na kanalizacionoj i vodovodnoj mreľi budu zavareni a ąiblje i visoka trava će biti uklonjeni.Policija će,prema najavama,vrąiti i neophodno dubinsko obezbjeđenje na visinskim tačkama i objektima kako bi se spriječili,eventualni,teroristički napadi.

Svi građani će detaljno biti obavjeąteni o ovim bezbjednosnim mjerama a zbog ozbiljnosti situacije postoji opąta spremnost na saradnju,ľitelja ovog kraja,kako bi papina posjeta Bosnii Hercegovini protekla u najboljem redu,saopątio je danas direktor policije Republike Srpske,Radomir Njeguą.

XS
SM
MD
LG