Linkovi

Predsjednik G.W.Bush iz Francuske u Egipat - 2003-06-02


Predsjednik Bush je iz Francuske stigao u Egipat zbog razgovora s liderima arapskih zemalja vezanih za mapu puta ka miru na srednjem istoku. Razgovori će početi sutra o mjestu Sharm el Sheikh.

Neąto ranije, on je izjavio da će on i zvaničnici nejgove administracije uloľiti, kako je rekao, koliko god je vremena potrebno, kako bi se postigao mir između Izraelaca i Palestinaca.

Obraćajući se reporterima na samitu Grupe 8 u Francuskoj, on je rekao da shvata da će uspostava mira biti teąka, ali je predvidio da će predstojeći razgovori voditi ka postizanju napretka.

Američki predsejdnik je danas napustio samit kako bi se sutra mogao sastati s nekoliko lidera arapskih zemalja u Egiptu. U srijedu, on bi trebao sudjelovati u tropartitnim razgovorima s izraelskim premijerom Arielom Sharonom i palestinskim premijerom Mahmoduom Abassom u Jordanu.

Izraelske snage sigurnosti su u stanju visoke pripravnosti u Jerusalemu, nakon upozorenja izraelske obavjeątajne sluľbe o mogućim palestinskim terorističkim napadima.

XS
SM
MD
LG