Linkovi

Dodjite u BiH, gdje vas čeka obrazovana i jeftina radna snaga - 2003-05-27


Navrąavajući godinu dana boravka u BiH, visoki predstavnik Paddy Ashdown je za BBC, pozivajući strane ulagače rekao: Ako traľite posve sigurno mjesto za ulaganje dodjite u BiH gdje vas čeka obrazovana i jeftina radna snaga.

Izmedju Bosne i Hercegovine i medjunarodne zajednice postoji izvjesni nesporazum oko toga koliko vremena treba za uspostavu mira i stabilnosti, ustvrdio je danas visoki predstavnik, lord Ashdown britanskom BBC-ju. On je miąljenja da izgradnja mira vjerojatno traje viąe od dekade, -a u BiH smo na polovici toga puta-, kaľe Ashdown.

Izvjesna nestrpljivost medjunarodne zajednice da zemlja i druątvo, kao u slučaju Bosne, ąto prije stanu na noge, ne mora nuľno biti neąto loąe, smatra Ashdown, ali i doaje da "koncentracija medjunarodne zajednice na jedno područje veoma kratko traje, depresivno kratko".

Zbog toga, ali i ąto brľeg osamostaljenja zemlje, Visoki predstavnik je pozvao na snaľnije i hrabrije investiranje.

Na primjedbu kako će takav poziv -teąko proći- kod zapadnih investitora, Ashdown je odgovorio kako Bosna i Hercegovina postaje najbolja i najprivlačnija zemlja za biznis na Balkanu.

XS
SM
MD
LG