Linkovi

Bagdad: Cvjeta prodaja oruľja. - 2003-05-23


Usprkos američkim naporima da se spriječi prodaja ilegalnog oruľja u Iraku, crno trľiąte oruľja i municije i dalje cvjeta u Bagdadu.

Iako su američke snage pojačale svoje napore na sakupljanju oruľja i municije, danaąnja ąetnja ovom trľnicom u Bagdadu otkriva unosnu trgovinu ilegalnim oruľjem. Na ovoj trľnici u centralnom dijelu Bagdada, za $150 moľete kupiti Kalaąnjikov, za $200 piątolj. Granate i metci su lako dostupni za svakoga s gotovinom. Kako bi izbjegli američke vojnike, ovi prodavači redovno premjeątaju trľnicu na različite lokacije.

Prodavati oruľje je bolje nego pljačkati i kidnapirati i stajati nasred ceste kao lopov. Prodaja oruľja je međunarodna trgovina koja postoji svugdje u svijetu. Koalicione snage nisu za nas niąta učinile, pljačkanje postoji svugdje u Iraku, kaľe Mohammed Khadim.

Skriveno, oruľje na ovoj trľnici je obilato. Jedan od prodavača ispod svoje koąulje pokazuje par piątolja skrivenih ispod kaiąa. Drugi pokazuje sasvim novu municiju. Američke snage su jučer izvele oko hiljadu patrola, ąto je rezultiralo u 240 hapąenja, od provala do pljačkanja i ilegalnog posjedovanja oruľja.

XS
SM
MD
LG