Linkovi

Na kanski filmski festival dolaze da moľda postanu slavni - 2003-05-20


Dok ovih dana traje kanski filmski festival, uz glumce, reditelje, producente, novinare, distributere, koji se okupe u tom gradu na francuskom dijelu mediteranaske obale, dodju i mnogi drugi u nadi da moľda postanu slavni, ili zarade neąto novca.

Bill, klovn dolazi već deset godina iz alpskog gradića sa juga Francuske i ostaje tokom festivala zabavljajući na gradskom ąetaliątu posjetitelje i njihovu djecu preko osam sati dnevno. Krajem maja on se vraća u planine.

Bibi, glumica, koja je okusila slast filma igrajući 1990 u jednom filmu Pedra Almodovara, takodjer dolazi svake godine, čak iz Brazila u nadi da će biti primjećena i dobiti značajnu filmsku ulogu i ući u svijet slavnih.

Jedan od nejneobičnijih karaktera je Patrick, plesač, koji za sitnią pleąe i zabavlja publiku. Kaľe da je ľivio u Cannesu, ali je otiąao i sada se ponovo vratio da tokom festivalskih dana pokuąa zaraditi neąto novca.

Oni jednostavno čine dio sveukupne atmosfere jednog od najglamuroznijih filmskih festivala u predivnom gradu na obali Mediterana.

XS
SM
MD
LG