Linkovi

Novi Matrix u svjetskim bioskopima - 2003-05-16


Novi film pod naslovom: MATRIX - IZNOVA NAPUNJEN, obećava nove specijalne efekte i nove detalje priče o Matrixu koja je jednom već veoma zaintrigirala svjetsku publiku. Pitanje je, ipak, hoćeli to pomoći da se nadmaąi 460 miliona dolara zarade i 4 Oscara - ąto je rezultat koji je ostvario prvi, kultni Matrix.

Mislim da će pomoći to ąto je dijalog sada veoma pristupačan, razumljiv i veoma moderan.., kaľe glavni glumac Keanu Reeves.

Filmski kritičari su podijeljeni, neki o filmu govore kao o revolucionarnom pomaku u ľanru naučne fantastike, dok drugi kaľu da nastavak nije ni izbliza tako svjeľ i neočekivan kao izvorni Matrix. Treći kaľu da je vaľno jedino da film pogodi osnovni cilj - takozvane Matrix bolesnike, a njih ima dovoljno, čak i u Francuskoj, gdje je ekipa filma, na kanskom festivalu, sjajno dočekana. U Kan jedino nisu doputovala braća Andy i Larry Wachowski, reditelj i scenarista ovog filma - a procurilo je da je razlog njihovom odsustvu to ąto ubrzano rade na zavrąnom nastavku predvidjene trilogije o Matrixu.

XS
SM
MD
LG