Linkovi

Bruce, Svemogući - novi film Jima Carrey-a - 2003-05-15


Na premijeru koja je sinoć odrľana u Hollywoodu, doąli su svi: glumci, rok i pop zvijezde, televizijski novinari i svi drugi koji već imaju ili tek ľele da dobiju publicitet.

Naravno, bile su tu i zvijezde ovog filma, Jim Carrey i Jennifer Aniston, za koje se tokom snimanja pričalo da baą i ne saradjuju najbolje. Evo ąta o tome kaľe Jim Carrey:

Udavila me do daske... Ne, ąalim se, ona je zaista dobra djevojka, sjajna... Zaista ima smisla ąto je ona tako popularna i ąto je ljudi toliko vole. Ona je super, zaista super osoba, kaľe Carrey. Kao prevashodno televizijska glumica, Jennifer je navikla da radi brzo, sa malo ili nimalo dublova, dok su Carrey i reditelj Tom Shadyac, do beskraja ponavljali scene - tragajući za savrąenstvom.

Na televiziji, jednostavno, nemaą toliko vremena kao na filmu, kaľe ona, a na pitanje ąta voli u vezi sa ovim projektom, ona kaľe: Sve, apsolutno, sve je bilo čisto uľivanje, smijeh, a čovjeku smijeh i te kako treba. Za kraj, evo i priče, ukratko: Bruce (Jim Carrey), osrednji i stalno nezadovoljni tv novinar, maąta kako će jednog dana postati slavan...Njegova djevojka, Grace (Jennifer Aniston), medjutim, beskrajno uľiva u svom jednostavnom i malom ľivotu, i voli svog dečka uprkos svim njegovim manama.

Jednog dan, Bruce dobije otkaz na poslu, za koji su mu, naravno, svi drugi krivi, uključujući i Boga kojeg optuľi da je loąe uredio svijet. Bog mu, zauzvrat, preda sve svoje moći, traľeći da mu Bruce pokaľe kako bi on uredio svijet. Da li će, Bruce, sada Svemoćni - postati najvećim svjetskim pokvarenjakom i samoľivcem ili će ljudskost u njemu ipak pobijediti?

XS
SM
MD
LG