Linkovi

Lakers pred mogućom eliminacijom - 2003-05-15


U doigravanju NBA lige, u petom polufinalnom susretu u Istočnoj konferenciji sinoć su Detroit Pistons pobjedili Philadelphia 76ers, 78-77 i tako poveli sa 3-2.

Susret je bio u Detroitu i Pistons su već u prvoj četvrtini poveli za 14 poena i ostali su u vodjstvu do pred sam kraj susreta, kada je postalo dramatično. Samo 10 sekundi prije kraja susreta 76ers su bili u vodjstvu za jedan poen, ali je Chuck Atkins onda uspio poloľiti loptu u koą, koju je, dok je ulazila izbacio Derrick Coleman. Sudije su priznale koą i time su Pistonsi doąli do značajne pobjede.

Zvijezda Philadelphije, Allen Iverson je od 25 upućenih lopti promaąio čak 20 i utakmicu je zavrąio samo sa 14 poena, ąto je samo poen iznad najmanjeg broja postignutih poena u karijeri.

©esta utakmica se igra u petak u Philadelphiji.

Večeras se nastavlja polufinalno doigravanje parova u Zapadnoj konferenciji, kada se Los Angeles Lakers, koji brane treću za redom titulu ąampiona, susreću sa mogućom eliminacijom. Naime, San Antonio Spurs vodi sa 3-2 i ukoliko večeras uspije pobjediti Lakersi ispadaju iz daljih nadmetanja.

Slično je i sa Dallas Mavericks, koji, takodjer, vode sa 3-2 i ukoliko večeras uspiju pobjediti Sacramento Kings, ući će u finale Zapadne konferencije. Sedmi susret, ukoliko bude potreban igra se u subotu u Dallasu.

XS
SM
MD
LG