Linkovi

Kriza u parlamentu savezne drľave Texas! - 2003-05-14


Mi ih zovemo demokrate-kukavice, jer izbjegavaju pitanja i jer su pobjegli. I jednostavno ne rade posao za svoje birače, kaľe Leo Berman, republikanac iz Texasa.

Republikanci kaľu da su se demokrate okrenule i pobjegle. Demokrate kaľu da se bore za opstanak, jer je republikanska većina pokuąala preurediti kongresne oblasti kako bi glasanjem izbacili demokrate. Umjesto da se bore u borbi koju ne mogu dobiti, demokrate su prebjegle u Oklahomu, ostavljajući republikance bez kvoruma. Oni se sada nalaze u jednom hotelu u Ardmoru u Oklahomi.

Kukavički je nakon ponoći poslati teksaąku policiju preko granica saveznih drľava kako bi pokuąali primorati ili zaprijetiti članovima teksaąkog parlamenta da se vrate, kaľe demokrata Jim Dunnam.

Teksaąka policija nema nikakvu nadleľnost u Oklahomi.

Mi ne bjeľimo ni od čega. Mi se borimo za naąe glasače, kaľe demokrata Joe Deshotel.

Demokrate kaľu da su republikanci preuređenje oblasti stavili ispred ključnog zakona. Texas ima 10 milijardi deficita, najveće cijene osiguranja za vlasnike kuća u zemlji i krizu ąkolskog financiranja. I sada, niąta se ne poduzima po tim pitanjima.

Oni su uzeli svoje klikere i pobjegli. Mislim da to nije način na koji bi odrasli pristupili takvom procesu, kaľe republikanac Mike Krusee.

Sada oni stoga nemaju niąta drugo da rade nego da se u svom parlamentu igraju mačke i miąa i dignu noge na stol. Ovo je kriza, u teksaąkom stilu.

XS
SM
MD
LG