Linkovi

Aaron Ralston odrľao novinsku konferenciju - 2003-05-09


Jučer je 27 godiąnji Aaron Ralston odrľao, s osmijehom na licu, novinsku konferenciju u bolnici St Marije u mjestu Grand Junction, u Coloradu, prvu nakon ąto je 29 aprila bio prisiljen sam sebi odsjeći ruku, kako bi se spasio smrti umiranja od gladi i ľedji.

Aaron Ralston, inače strastveni planinar, uputio se sam na jednodnevni izlet medju litice nacionalnog parka Canyonlands u Coloradu - prema vlastitim riječima, jedno vrlo pusto, strmo i vrtoglavo područje.

Poąto je iskusan planinar, i nije planirao ostati duľe od jednoga dana, imao je sa sobom vrlo ograničenu količinu vode i hrane. Medjutim, kada se nesreća namjeri dogoditi , niąta je ne moľe spriječtiti: na jednom mjestu, neočekivano, veća stijena se odronila, i priklijeątila Ralstona pritisnuvąi mu desnu ruku.

Pokuąao je sve, ali je stijena ostala nepomična. Nakon tri dana magnovenja, u nadi da će ga spasitelji pronaći, jer je vjerovao da je njegov nedolazak kući već uvelikao alarmirao njegove najbliľe, Ralston, koji nije imao ni vode ni hrane, je na kraju odlučio da pokuąa sam sebi odsjeći ruku kako bi spasio vlastiti ľivot.

Na kraju fizičkih i psihičkih snaga, i potpuno dehidriran, Aaron Ralston je uspio prepjeąačiti 6 milja kqada je naiąao na neke planinare iz Holandije. Ti su mu ljudi pomogli da hitno bude prebačen u najbliľe naseljeno mjesto, u bolnicu.

Ne ľalim, kaľe ralston i dodaje kako ne namjerava da prestane s planinarenjem. Na pitanje ąta mu je prvo palo na pamet nakon ąto se malo oporavio, ovaj planinar odgovara: Velika čaąa margarite!

XS
SM
MD
LG