Linkovi

Adnan Terzić u Beogradu, tuľba BiH protiv Jugoslavije ostaje u Hagu - 2003-05-09


BiH neće povući tuľbu podnjetu medjunarodnom sudu pravde u Hagu protiv Jugoslavije, koja obuhvata ratnu oątetu - izjavio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić nakon danaąnjih razgovora u Beogardu sa premijerom Srbije Zoranom ®ivkovićem.

Rekavąi da ne postoje uslovi za povlačenje tuľbe, premijer Terzić je upozorio da je riječ o duboko moralnom pitanju, upravo o pravnom sporu u koji, kako se izrazio, ni jedna ni druga strana ne bi smjela da se mijeąa već da ga prepusti sudu.

Sa visokom delegacijom BiH, u kojoj je i premijer Republike Srpske, Dragan Mikerević, kao i viąe resornih ministara, u Beogradu su joą odvojeno razgovarali predsjendik Skupątine Srbije i Crne Gore, Dragoljub Mićunović i ministar inostranih poslova Goran Svilanović.

Centralni sastanak je bio u vladi Srbije odakle je stigla poruka da vlade obje drľave treba da učine sve ąto mogu radi otklanjanja prepreka na koje joą nailaze privrednici kako bi bilateralna privredna saradnja bila joą uspjeąnija.

Obostranu dobru ocjenu dobila je saradnja ministarstava unutraąnjih poslova dvije drľave, naročito poslije atentata na srpskog premijera Zorana Djindjića i policijske akcije u Srbiji pod ąifrom Sablja. Konstatujući tu činjenicu, gospodin Terzić je naglasio interes da drľavne institucije dvije zemlje u toj oblasti nastave saradnju istim tempom poąto je suzbijanje organizovanog kriminala stalni zadatak obje drľave i čitavog regiona.

Delegacija BiH je iz Beograda odputovala u Podgoricu gdje je predvidjen razgovor sa predsjendikom Srbije i Crne Gore, Svetozarom Marovićem i republičkim funkcionerima.

XS
SM
MD
LG