Linkovi

Mavericks sa 83 poena u prvoj polovini susreta sa Kings oborili rekord NBA - 2003-05-09


U sinoćnjem susretu polufinala doigravanja u Zapadnoj konferenciji NBA lige oboren je rekord u broju postignutih poena u prvom poluvremenu.

Bilo je to u susretu Dallas Mavericks i Sacramento Kings, kada je rezultat nakon prvog poluvremena bio 83-61, čime su Mavericks postigli viąe poena u prvoj polovini susreta nego i jedan tim u dosadaąnjoj istoriji NBA lige.

Steve Nesh je 18 sekundi prije isteka druge četvrtine dosadaąnji rekord od 82 poena - kojeg su dijelili San Antonio Spurs iz 1983 i Los Angeles Lakers iz 1987, u oba slučaja postignut protiv Denver Nuggets - povećao za jedan poena.

Susret je na kraju zavrąen pobjedom Dallas Mavericks, 132-110, i sada je rezultat izjednačen, 1-1.

Sacramento je uz to izgubio dvojicu ključnih igrača. Superzvijezda tima Chris Webber je izneąen sa terena u trećoj četvrtini zbog povrede ljevog koljena, a susret je kasnije napustio i Bobby Jackson kada je u faulu u napadu povrijedio lice.

Dosadaąnja dva sureta su igrani u Dallasu, a treća i četvrta utakmica će se igrati u Sacramentu u subotu i nedjelju. Lani su Kings, u drugom kolu, izbacili iz daljeg doigravanja ekipu iz Dallasa.

U Istočnoj konferenciji, sinoć je takodjer postignut rekord NBA lige, kada je Detroit Pistons u produľetku susreta sa Philadelphia 76ers postigao rezultat 8-0.

Pistons je taj susret dobio, 104-97 i sada vodi sa 2-0 u polufinalu doigravanja Istočne konferencije.

Večeras igraju Nets i Boston, te Spurs i Lakers. New Jeresey Nets i San Antonio Spurs vode po dva nula nakon prva dva susreta.

XS
SM
MD
LG