Linkovi

Bijeljina: SFOR uhapsio Dragana Vasiljevića. - 2003-05-08


Talijanski vojnici iz sastava SFOR-a uhapsili su jutros između tri i četiri časa Dragana Vasiljevića, zvanog Vaske nakon njegovog ulaska u kuću u kojoj je ľivio u Ulici Arsenija Čarnojevića u Bijeljini. Dvadesetak karabinjera koji su se dovezli u tri kombija, najprije su blokirali ulicu, a potom su uąli u kuću iz koje su odveli Vasiljevića. Tom prilikom razaljena su vrata na kući a izbuąene su i gume na Vasiljevićevom mercedesu. Pripadnici lokalne policije, koji su neąto kasnije obavjeąteni o ovom hapąenju, su naknadno u prisustvu vojnika SFOR-a izvrąili pretres ove kuće.

U saopątenju izdatom tokom dana se navodi da se Dragan Vasiljević zvani Vaske, rođen 1964 godine, dobrovoljno predao. Oglasili su se i predstavnici SFOR-a koji su saopątili da se sumnja da su se u kući u kojoj je ľivio Vasiljević skrivala lica koja podrľavaju Ljubomira Borovčanina, optuľenog za ratne zločine pred haąkim tribunalom.

Najavljeno je da će nakon sasluąanja Dragan Vasiljević biti predat vlastima Republike Srpske. Tim povodom ąef Sekretarijata Vlade Republike Srpske za odnose sa Haąkim tribunalom i istraľivanje ratnih zločina, Dejan Miletić danas je izjavio da haąki sud nije ovom organu uputio zahtjev za pokretanje bilo kakve istrage protiv Dragana Vasiljevića.

XS
SM
MD
LG